Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικές αγορές της Ασίας, πλην Κίνας, εν μέσω μιας σειράς γεωπολιτικών εξελίξεων στην ασιατική ήπειρο.

 

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,24%, καθώς δεικτοβαρείς τίτλοι όπως Fast Retailing και Softbank Group σημείωσαν κέρδη. Ανοδικά κινήθηκε και ο ευρύτερος Topix.

 

Αιτία, ο δείκτης ανάπτυξης της Ιαπωνίας που ξεπέρασε τις προσδοκίες για το α’ τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, η οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 2,1% έναντι εκτίμησης για συρρίκνωση 0,2%.

 

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi με οριακή πτώση 9 μονάδων στις 2.055,71, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 1,74%, μετά την εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του συντηρητικού συνασπισμού, μετά από μια απροσδόκητη νίκη στις εκλογές.

 

Ο τραπεζικός δείκτης της Αυστραλίας έκανε άλμα άνω του 5%, με την Commonwealth Bank of Australia να ενισχύεται 6,15% και τη National Australia Bank κατά 7,61%. Η μετοχή της Australia and New Zealand Banking Group επίσης ενισχύθηκε κατά 7,33% ενώ η Westpac έκανε άλμα 8,38%.

 

Στην Ινδία, ο Nifty 50 σημείωσε άνοδο πάνω από 1,5% μετά τα πρώτα exit polls που έδειξαν ότι ο πρωθυπουργός Νarendra Modi είναι πιθανό να επιστρέψει στην εξουσία μετά τις εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα.

 

Διαφορετική η εικόνα στις κινεζικές αγορές, όπου οι μετοχές κινήθηκαν στο κόκκινο. Ο Shanghai composite με πτώση 0,41%εννώ πτώση πέριξ του 1% κατέγραψαν και οι δείκτες Shenzhen component και Shenzhen composite.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,44%.

 

Και οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Παρασκευή μετά τις αναφορές ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Πηγές ανέφεραν στο CNBC ότι οι σχεδιαζόμενες συνομιλίες έχουν μπει στον πάγο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τραμπ έβαλε φραγμούς σε κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών

 

Όπως μετέδωσε το Reuters την Κυριακή η αμερικανική Google φέρεται να ανακάλεσε την άδεια της Huawei Technologies για χρήση λειτουργικού συστήματος Android, μπλοκάροντας έτσι τη δυνατότητα στα smartphones του κινεζικού κολοσσού να λαμβάνουν updates του Android και αποκλείοντας τις επόμενες εκδόσεις smartphones από τη χρήση των δημοφιλών εφαρμογών YouTube και Gmail αλλά και διακόπτοντας την πρόσβαση στο Google Play store.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ JYSK ανοίγει νέο κατάστημα στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΤα επίσημα έγγραφα που χρειαζόμαστε