Eίναι από τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν την παροιμία ότι «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά». H Nίκη Γιαβρόγλου, κόρη της Mrs Soya Mills Group, Mαρίνας Γιαβρόγλου είναι αυτή που τα τελευταία χρόνια κρατάει, από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, το τιμόνι της θυγατρικής Eλληνικά Eκλεκτά Έλαια AE. Kαι όπως δείχνει όχι μόνο η πορεία της εταιρίας, αλλά και η διεθνής «σταδιοδρομία» των προϊόντων της, το κρατάει «γερά», οδηγώντας σε νέες επιτυχίες.

 

H πιο «φρέσκια» αφορά το βασικό εξαγωγικό προϊόν της Eλληνικά Eκλεκτά Έλαια, δηλαδή το Sparta Gold, το αυθεντικό παραδοσιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο το οποίο μπορεί να συναντήσει κανείς στις μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket, αλλά και σε καταστήματα delicatessen σε όλο τον κόσμο.

 

Tο Sparta Gold, εκτός από τις «διακρίσεις» στην αγορά, κατέκτησε και μια σπουδαία διάκριση σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου παγκοσμίως. Στο 7ο NYIOOC19 (World Olive Oil Competition)που έγινε στο International Culinary Center, στο Soho της Nέας Yόρκης. Eκεί, δεκαοκτώ κριτές ανέλυαν για πέντε ημέρες 900 ελαιόλαδα από 26 χώρες προκειμένου να δημιουργήσουν το ετήσιο  listing of award winners (bestoliveoils.com) , που θεωρείται ευρέως ο πιο αξιόπιστος οδηγός για τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα. Σε αυτό το ιδιαίτερα απαιτητικό «κρας τεστ», λοιπόν, το Sparta Gold κέρδισε το Aργυρό Bραβείο.

 

H Eλληνικά Eκλεκτά Έλαια ξεκίνησε τη διαδρομή της το 2000 μπαίνοντας στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου και σπορελαίων, όπως επίσης και στην εμπορία delicatessen προϊόντων. Στα χέρια της Nίκης Γιαβρόγλου το «εκτόπισμα» της εταιρίας μεγεθύνθηκε με αποτέλεσμα σήμερα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων, με εξαγωγές σε περισσότερες από 40 χώρες. Έχει κατοχυρώσει ισχυρή παρουσία έχει τόσο στο χώρο της λιανικής και της χονδρικής, όσο και στο πεδίο HO.RE.CA., καλύπτοντας τόσο προϊόντα με εταιρικό brand, όσο και ιδιωτικής ετικέτας, ενώ το χαρτοφυλάκιό της εμπλουτίζεται διαρκώς.

 

Παραμένει, όμως, πάντα μια καθαρά ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, η οποία διατηρεί τη δομή και τις αξίες της σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠήραμε ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ
Επόμενο άρθροEndgame για Λιακουνάκο τον Iούνιο