Μοιράσου το άρθρο:

Ως απαράδεκτο χαρακτήρισε, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, το γεγονός ότι ο πρώτος των πρώτων σε σταυρούς στο Δήμο Χίου Γιάννης Μανάρας , του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού, να μην εκλέγεται καν δημοτικός σύμβουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες «στο παράλογο εκλογικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές».

Βέβαια η ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων μέσα από εκλογικές περιφέρειες, που αντιστοιχούν στους συνενούμενους δήμους και κοινότητες, ισχύει με το νόμο Καλλικράτη.
Ετσι ο Γιάννης Μανάρας που ναι μεν έλαβε 909 ψήφους, ως υποψήφιος με το συνδυασμό του Σταμάτη Κάρμαντζη στην Δημοτική Ενότητα Καμποχώρων, έμεινε εκτός αφού σε αυτήν την Δ. Ε. δεν πήρε έδρα ο συνδυασμός. Αν η επιλογή βέβαια του συνδυασμού ήταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος να ήταν υποψήφιος στη Δημοτική Ενότητα Χίου δεν θα υπήρχε θέμα μη εκλογής.

 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μηταράκη

«Είναι απαράδεκτο ο πρώτος των πρώτων σε σταυρούς, του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού, να μην εκλέγεται καν δημοτικός σύμβουλος. Και όμως, συνέβη και αυτό στο παράλογο εκλογικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές. Πρόκειται για ευθεία περιφρόνηση της βούλησης των ψηφοφόρων, υποβαθμίζει την αξία της ψήφου και πλήττει το κύρος της εκλογικής διαδικασίας. Το αποτέλεσμα αδικεί την ψήφο των πολιτών. Βλέπουμε ήδη τις στρεβλώσεις του νόμου «Κλεισθένη» και τις αναταράξεις που δημιουργεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία. Σημειώνω ότι ο νόμος δεν είχε ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία και πολλά από τα σημεία του θα πρέπει να επανεξεταστούν και να αξιολογηθούν.»

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧίος: Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για Α.μεΑ. 2019- αιτήσεις για συνοδούς
Επόμενο άρθροΣτο Μητροπολίτη Χίου ο νέος Δήμαρχος Χίου