Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τα κομματικά επιτελεία σχεδιάζουν την προεκλογική τους στρατηγική.

Tη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ.Τσίπρας θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία.

Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι οι νέες θέσεις εργασίας με αύξηση μισθών, η δικαιότερη φορολογία, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και το ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Την Κάλυμνο και την Κω θα επισκεφθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες, από τη Ρόδο και το Καστελόριζο, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας πως το κόμμα του έχει συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, από το οποίο δεν περισσεύει κανένας. «Αυτοί που επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες» πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΦΠΑ στα φάρμακα θα παραμείνει στο 6%.

«Η μικρομεσαία επιχείρηση πλήρωσε ακριβά την πολιτική και τις δεσμεύσεις Τσίπρα, χρειάζεται ουσιαστική στήριξη και όχι προεκλογικές παροχές εξαγοράς», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, από το Μοναστηράκι.

«Από τις κάλπες πρέπει να αναδειχθεί ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, γιατί θα είναι στήριγμα της ζωής και των αγώνων των εργαζομένων και του λαού», ανέφερε στην ΕΡΤ ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το αν θα κατέβει το κόμμα στις εκλογές.

 

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο“Unlock the screen”: 2η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests
Επόμενο άρθροΔεν αποκλείεται περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, εάν εξασθενήσει η ανάπτυξη