Μοιράσου το άρθρο:

Tην μη έλευση και στάθμευση  φέτος στο αεροδρόμιο της Σάμου, των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών, κατήγγειλε  στην αρχή της εισήγησης του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος στην σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας η οποία έγινε στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, σε σύνδεση με τους δήμους Ικαρίας και Φούρνων.

Ο κ. Κατρακάζος  ζήτησε από τους αιρετούς του Οργάνου, να εγκρίνουν την αποστολή έγγραφης διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ αυτή την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τον σταθμό αεροσκαφών στη Σάμο, δεν έγινε σε όλα τα νησιά της περιφέρειας, θεωρώ σε ότι αφορά το έργο της Πολιτικής Προστασίας των τριών νησιών, είμαστε πλέον «κουτσοί», πρέπει να συνυπολογίσουμε αυτό που τόσα χρόνια ζούμε, την τεράστια έλλειψη σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό της Π.Υ. αλλά και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Πρέπει με απόφαση του συντονιστικού, να διαμαρτυρηθεί το ΣΟΠΠ προς κάθε αρμόδιο, για την απόφαση και να κοινοποιήσει αυτή την απόφαση και στην εισαγγελία Σάμου έναντι ευθυνών που δημιουργεί αυτή η απόφαση. Προφανέστατα κάποιοι πήραν αποφάσεις με πολύ ελαφριά την καρδίαν» δήλωσε χαρακτηριστικά .

 

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους νεοεκλεγέντες δημάρχους ανατολικής και δυτικής Σάμου κ.κ.Στάντζο Γιώργο και Λυμπέρη Αλέξανδρο.

Ο κ. Στάντζος από την πλευρά του τόνισε :« Θα είναι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, σαφώς και πρέπει να πάρει απόφαση το ΣΟΠΠ, εξάλλου είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ανατρέπει πλήρως τον αντιπυρικό σχεδιασμό του νησιού και του νομού ολόκληρου, είναι σαφέστατο ότι πρέπει να υπάρξει δική μας απόφαση καθοριστική και βέβαια επανακαθορισμός του σχεδιασμού της Π.Υ».

Ο κ. Λυμπέρης, εξέφρασε και εκείνος την αγωνία του για την δυσάρεστη είδηση της μη στάθμευσης   πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Σάμο Λέγοντας: «Είχαμε καταλήξει να έχουμε αυτό το σύστημα της κάλυψης από αέρος και δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο αυτό αναιρείται. Είναι όντως μια δύσκολη χρονιά που εύχομαι και ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα, αλλά πρέπει να προβλέψουμε κάποια πράγματα. Και αν δεν έχουμε και την κάλυψη από αέρος τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο».

Ο αντιδήμαρχος  Σάμου Δημήτρης Καζόγλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο Σάμου δήλωσε: «είναι σαν να μας λέει η κυβέρνηση  ότι από την μια πλευρά έχουμε τους πρόσφυγες , από την άλλη θα σας κάψουμε και από πάνω» ενώ συμφώνησε με την εισήγηση του κ. Κατρακάζου.

Το κύριο μέρος της συνεδρίασης ξεκίνησε όπως πάντα με την τοποθέτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, που εκπροσώπησε ο νέος διοικητής της κ. Φράγκος. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ταξίαρχος Σάμου κος Βακεντής, για να ακολουθήσουν οι εκπρόσωποι του Δασαρχείου, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής του δήμου και των εθελοντών, ενώ σε σύνδεση τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Ικαρίας και Φούρνων Στέλιος Σταμούλος και Γιάννης Μαρούσης, καθώς και οι εθελοντές των δύο νησιών. Η κύρια επισήμανση όλων εκτός από την  ανεπάρκεια των εναέριων μέσων ήταν η πολύ κακή κατάσταση που επικρατεί στην αγροτική οδοποιία . Επίσης αναφέρθηκαν στην παλαιότητα των οχημάτων και στην έλλειψη κονδυλίων για την συντήρηση τους τόσο στην Π.Υ όσο και στα εθελοντικά κλιμάκια.

Κλείνοντας ο κ.Κατρακάζος, ευχήθηκε να είναι το τελευταίο ΣΟΠΠ στο οποίο προεδρεύει, γιατί αν χρειαστεί να συγκληθεί ξανά δεν θα είναι για καλό όπως είπε και ευχαρίστησε όλους, ζητώντας την αγαστή συνεργασία και για το μέλλον.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους
Επόμενο άρθροΟι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. στη Μαγνησία