«Το μοντέλο της υποπαραχώρησης του λιμανιού δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση του λιμανιού .Θα δοθεί μόνο το εμπορευματικό κομμάτι ενώ όλες οι άλλες υπηρεσίες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα θα παραμείνουν στο δημόσιο. Εφ όσον προχωρήσει αυτή η διαγωνιστική διαδικασία αυτό το μοντέλο θα κυριαρχήσει. Είναι το ευρωπαϊκό μοντέλο και είναι σημαντικό και στην Ελλάδα να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Αυτό το μοντέλο θα προσελκύσει επενδυτές,» τόνισε σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής , Χρήστος Λαμπρίδης .

Όπως εξήγησε «σε σχέση με τον διαγωνισμό του λιμανιού το ΤΑΙΠΕΔ μας κατάθεσε πρόταση σε σχέση πιο θα είναι το αντικείμενο της υποπαραχώρησης. Έχουμε ζητήσει πρόσφατες πληροφορίες, έχουμε ζητήσει πρόσφατε μελέτες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό που θα δοθεί και έτσι όπως θα λειτουργήσει θα λειτουργήσει με ένα τρόπο που θα είναι αποδοτικός κυρίως για την πόλη, την τοπική κοινωνία ,αλλα και το λιμάνι. Αναμένουμε από το ΤΑΙΠΕΔ ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ελπίζουμε να γίνει γρήγορα αυτό για να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν αυτό αλλάξει εάν θα υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης, ο κ Λαμπρίδης είπε:

«Η ΝΔ είπε ότι, θα ακολουθήσει το μοντέλο του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, δηλαδή της πλήρης ιδιωτικοποίησης και πώλησης των μετοχών. Είναι παράδοξο γιατί δεν ακολουθεί τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές που και επενδύσεις προσελκύουν αλλά εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον .»

Ο κ. Λαμπρίδης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΛΑ, με θέμα «Λιμενική Διακυβέρνηση-Αξιοποίηση Λιμένα με Υποπαραχωρήσεις σε Στρατηγικές Ανάπτυξης.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Καπράλος και Κατράκη: Ελεγείες σε πέτρα και μέταλλο» στη Roma Gallery «Καπράλος και Κατράκη: Ελεγείες σε πέτρα και μέταλλο» στη Roma Gallery
Επόμενο άρθροΣτην Κω η Ε. Αχτσιόγλου