Δυσκολεύει το έργο της ΔΕΥΑΜΒ, μετά την κρίση της προσφυγής εναντίων των εργαζομένων για το μισθολογικό, ως «απαράδεκτη» από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έχουν, παρότι η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα.

Οι εργαζόμενοι είχαν δικαιωθεί σε όλα τα δικαστήρια που προσέφυγαν για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, όπου είχαν αποφασισθεί περικοπές μισθών σε συμμόρφωση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Οι περικοπές αυτές, είχαν γίνει με βάση την Ερμηνευτική Εγκύκλιο του ν.4093/2012 που είχε εκδώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς και τη μέχρι τότε νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δύο χρόνια αργότερα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με απόφαση που εκδόθηκε στις 24-9-2014, άλλαξε τη μέχρι τότε νομολογία και έκρινε πως δεν θα έπρεπε να ισχύσουν στους εργαζομένους των ΔΕΥΑ οι νέες περικοπές που πρόβλεπε ο ν.4093/2012. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν κατά της απόφασης των περικοπών και δικαιώθηκαν, δεδομένου ότι η ΔΕΥΑΜΒ κρίθηκε πως δεν εμπίπτει στις μνημονιακές δεσμεύσεις που επέβαλλαν περικοπές μισθών. Απόφαση του Εφετείου υπέρ των εργαζομένων έχει εκδοθεί από το 2015.

Προηγούμενο άρθροΑκροατής του ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ για τη διάσωση σκύλου στην τεχνητή λίμνη στα Κανάλια: «αύριο μπορεί να πέσει κάποιο παιδί»
Επόμενο άρθροΕυθύνες στον χειριστή για τον χαμό της 13χρονης στο λούνα παρκ Αλμυρού