Οι δικηγόροι του Βόλου διαμαρτύρονται γιατί δεν μετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με επιστολή που απέστειλαν χθες, 29 Ιανουαρίου, στη δημοτική αρχή. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος,ο Κώστας Τσιάρας και οι βουλευτές της Μαγνησίας.

Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου αναφέρει τα παρακάτω:

«Κύριε Δήμαρχε,

πληροφορηθήκαμε χθες το απόγευμα από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ -με αφορμή την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την έκδοση από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ψηφίσματος για το ζήτημα του δικαστικού μεγάρου – ότι σήμερα επίκειται συνάντησή σας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με την παρουσία των βουλευτών Μαγνησίας, προκειμένου να παρουσιάσετε την πρότασή σας γιοα το ζήτημα της χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

Θεωρούμε οτι η μη πρόσκληση συμμετοχής μας στη συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί απρεπή και προσβλητική παράλειψη όσων είχαν την πρωτοβουλία πραγματοποίησης αυτής.

Οι Σύλλογοί μας όχι μόνο εκπροσωπούν συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, που βιώνουν καθημερινά τα ακραία προβλήματα λειτουργίας του υφιστάμενου δικαστικού μεγάρου, αλλά και έχουν πρωτοστατήσει επί πολλά έτη στην ανάδειξη του ζητήματος και τη διεκδίκηση ενός σύγχρονου δικαστικού μεγάρου, αντάξιου της πόλης του Βόλου.

Είναι προφανές ότι σχετικές επιλογές αποκλεισμού μας από συναντήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στη δημιουργία αρραγούς μετώπου όλων των δυνάμεων του Βόλου, αλλά αντίθετα υπονομεύουν τον διακηρυγμένο στόχο της αποτελεσματικής διεκδίκησης ενός δικαστικού μεγάρου αντάξιου της πόλης».
Προηγούμενο άρθροΚαταθέτει ο Κ. Φρουζής στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis (video)
Επόμενο άρθροΕπχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Το προφίλ των συλληφθέντων-Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ (video)