Σε συνεργούς και κρησφύγετα, που ενδεχομένως χρησιμοποιούσαν οι τρεις συλληφθέντες στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής. Νωρίτερα οδηγήθηκαν, υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, στον ανακριτή οι δύο γυναίκες και ο γνωστός στις αρχές με το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»  οι οποίοι συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Χθες σε βαρος των τριών ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα ποινικές διώξεις για 4 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα.

Έξω από το κτήριο 9, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συγκεντρώθηκαν 40 αλληλέγγυοι, που φώναξαν και συνθήματα κατά την είσοδο των συλληφθέντων.

Ενδεικτικά οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των τριών από τον εισαγγελέα, ήταν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, πλαστογραφία, χρήση πλαστού χρήματος, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοφορία, απείθεια και απόδραση κρατουμένων. Μετά τον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Από την εξέταση των ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια, περιμένουν οι επιτελείς της αντιτρομοκρατικής κάποια στοιχεία που θα κατευθύνουν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις τις έρευνές τους. Συγκεκριμένα εξετάζονται τα έξι κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών  στο τζιπ, κατά την σύλληψή τους την Τετάρτη το πρωί στην Αγία Παρασκευή και πέντε κλειδιά.

Η εκτίμηση των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής είναι ότι αυτό που σχεδίαζαν να κάνουν οι τρεις  πριν από τη σύλληψή τους, ήταν κάποια ληστεία, ενδεχομένως στην Αττική ή και στην επαρχία.

Σύμφωνα με την αστυνομία διαπιστώθηκε βάσει γενετικού υλικού ότι ο 32χρονος «τοξοβόλος του Συντάγματος», ενώ ήταν δραπέτης, συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ. Σε αυτή τη ληστεία είχε και δύο συνεργούς, ο ένας μάλιστα ήταν ντυμένος παπάς.

Η παρουσία του 32χρονου διαπιστώνεται και σε περιστατικό στην Χαλκιδική.

Η αστυνομία αναζητά συνεργούς των τριών συλληφθέντων και πιθανά κρησφύγετά τους. Αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν για να διαπιστωθεί εάν τις είχαν χρησιμοποιήσει για την ενοικίαση σπιτιών στην Αττική ή στην επαρχία.

Πηγή : ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Σχετική είδηση: Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τα σχέδια των τρομοκρατών – Όπλα με σφαίρες στη θαλάμη

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή η παρουσίαση των εκδηλώσεων
Επόμενο άρθροΒουλή: Ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες στα Ίμια