Σε πλήρη ετοιμότητα για τον κοροναϊό βρίσκονται οι ελληνικές υγειονομικές αρχές. Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος έχει συγκαλέσει για το πρωί της Δευτέρας συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΊ ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα και στη χώρα μας, όμως είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης».

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι κάθε νοσοκομείο της χώρας έχει πάρει εντολές για την αντιμετώπιση σχετικού περιστατικού, ενώ όπως έγινε γνωστό, η προετοιμασία για ενδεχόμενο κρούσμα κινείται σε 3 άξονες, και συγκεκριμένα στις πύλες εισόδου της χώρας, τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και την ενημέρωση του κοινού.

«Συμφωνήσαμε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και από αύριο έχουμε ακόμα 43 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, 41 για ενήλικες και 2 για παιδιά. Να θυμίσω ότι πέρυσι για τον ιό της γρίπης είχαμε περίπου 100 αναμονές την ημέρα για κρεβάτι ΜΕΘ. Οπότε θεωρώ ότι είναι μεγάλο επίτευγμα μαζί με τις 230 που έχουμε από το Ε.Σ.Υ. στην Αττική και κάπου 600 σε όλη την Ελλάδα, να έχουμε επιπλέον 81 κλίνες για εντατική θεραπεία», ανέφερε εκτός των άλλων ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός έδωσε στοιχεία και για τη γρίπη που ταλαιπωρεί αυτόν τον καιρό πολύ κόσμο στη χώρα μας και δυστυχώς ως τώρα, μετρά 21 νεκρούς.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκρός από πυρκαγιά σε πρόχειρο κατάλυμα
Επόμενο άρθροΆγιοι Θεόδωροι: Κρίσιμη η κατάσταση ενός εκ των τεσσάρων τραυματιών από πυρκαγιά σε διυλιστήρια