Φωτιά προκλήθηκε στην Σκόπελο, το Σάββατο το πρωί, 1 Φεβρουαρίου, από καυτές στάχτες και κάρβουνα, με τον Δήμο Σκοπέλου να εφιστά την προσοχή των πολιτών. Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή των σφαγείων λίγο μετά την επιστροφή του απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Σκοπέλου από την συγκομιδή των απορριμμάτων.

Από καυτές στάχτες και κάρβουνα προκλήθηκε η φωτιά, τα οποία προέρχονταν από ξυλόσομπες και τζάκια, τα οποία πολίτες έκλεισαν μέσα σε πλαστικές σακούλες και εναπόθεσαν στους κάδους απορριμάτων. Άμεσα έφτασε στο σημείο όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου και κατέσβησε τη φωτιά πριν προλάβει να επεκταθεί.

Ο Δήμος Σκοπέλου εφιστά την προσοχή στους δημότες που χρησιμοποιούν ξυλόσομπες ή τζάκια, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά φαινόμενα πυρκαγιάς από στάχτη που πετάχτηκε σε κάδους απορριμμάτων χωρίς αυτή να έχει προηγουμένως κρυώσει.
Υποδεικνύουμε στους συνδημότες μας να σβήνουν εντελώς τα υπολείμματα από την καύση του τζακιού ή της σόμπας, να τα αφήνουν τουλάχιστον μια ημέρα μέχρι να κρυώσουν και μετά να προχωρούν στην εναπόθεση τους σε κάδους.

*Φωτό αρχείου

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας
Επόμενο άρθροΥπόμνημα στον Άδωνι Γεωργιάδη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό κατά την παρουσία του στην ΕΒΕΤΑΜ