Στις προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας για την επιστροφή των  τεσσάρων ναυτικών, οι οποίοι εδώ και 130 ημέρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Τζιμπουτί, εξαιτίας χρεών της πλοιοκτήτριας εταιρίας, αναφέρθηκε  ο  Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η λύση του ζητήματος, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, αναφερόμενος στην απαγόρευση εξόδου από την Αφρικανική χώρα, που έχουν επιβάλει οι τοπικές αρχές , στους Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται ανοιχτά του Τζιμπουτί, σε μια ιδιότυπη ομηρεία.

Ήδη ο υποπλοίαρχος Αργύρης Τσαγκρής με ενέργειες της ελληνικής πολιτείας έχει απελευθερωθεί και έχει επιστρέψει στην Ελλάδα από τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ένας ακόμη ναυτικός βρίσκεται στο τοπικό νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ άλλοι τρεις παραμένουν πάνω στο «Πτολεμαίος», αναζητώντας εναγωνίως λύση στο πρόβλημά τους.

Πηγή : ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΡΤ στο δίκτυο για την κοινωνική ευθύνη–Στηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και δράσεις του ΟΗΕ για τη Γη(video)
Επόμενο άρθροΉπειρος: Νεκρός 65χρονος στην Πλακωτή σε πυρκαγιά