Μετά τον «Μάξιμο Σαράφη» ούτε η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδικοί ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», εμφανίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής και εκδόθηκε νέο ένταλμα βίαιης προσαγωγής.

Το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ανάκληση των ενταλμάτων και την κυβέρνηση να καταλογίζει πανικό στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο, να ζητηθεί άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων.

Το ενδιαφέρον στην Προανακριτική Επιτροπή εστιάζεται σήμερα και στην εξέταση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη που έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σε όλους τους τόνους ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και την δικαστική εξουσία.

Με ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ υπενθυμίζει ότι δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της  Αστυνομίας η φύλαξη ή παρακολούθηση  των προστατευόμενων μαρτύρων. Επίσης, διευκρινίζεται ότι, «σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους.

Σχετική είδηση: Προανακριτική Novartis: Επί τάπητος το «ναυάγιο» της εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιεθνής παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για λήψη μέτρων λόγω κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο«Smart» άφιξη 5 αστέρων τον Αύγουστο του 2020 στη Θεσσαλονίκη