Το 5o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα διεξαχθεί στον «ομφαλό της γης» το διάστημα 5- 8 Μαρτίου, συνεργαζόμενο με μεγάλες δεξαμενές σκέψης (think tanks) του εξωτερικού 

Η μεταστροφή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Η ανάδυση της Αφρικής στο παγκόσμιο οικονομικό γίνεσθαι και η δημογραφική έκρηξη που αναμένεται στη συγκεκριμένη ήπειρο τα επόμενα χρόνια. Η ραγδαία οικονομική και στρατιωτική άνοδος της Ασίας. Ο ρόλος της Ρωσίας στην εποχή της εσωστρεφούς αμερικανικής πολιτικής. Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη.

Μερικά από μόνο από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 2019. Μία χρονιά κολοσσιαίων γεωπολιτικών αλλαγών σε ολόκληρο τον πλανήτη που αλλάζουν άρδην τις στρατηγικές συμμαχίες και τις γεωπολιτικές ισορροπίες.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στο 5o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα διεξαχθεί στον «ομφαλό της γης» το διάστημα 5- 8 Μαρτίου και το οποίο συνεργάζεται με μεγάλες δεξαμενές σκέψης (think tanks) του εξωτερικού και σημαντικές αποστολές από το Atlantic Council, το Ίδρυμα Brookings, το Chatham House, το Wilson Center, το Bruegel το German Marshall Fund, το European Network of Political Foundations (ENOP) αλλά και ελληνικές δεξαμενές σκέψεις όπως το Δίκτυο, το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ).

Οι ειδικοί τους θα τοποθετηθούν για όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας με σκοπό να διερευνήσουν και τελικά να τοποθετηθούν για όλες αυτές τις εξελίξεις, μεταξύ άλλων, την άνοδο της Ασίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι – πολιτικό και οικονομικό – την ενίσχυση της Ρωσίας και τον τρόπο που η Μόσχα έχει καταφέρει να «γεμίσει» τα κενά που αφήνει η Ουάσιγκτον στον πλανήτη, την οικονομική κυριαρχία του Πεκίνου, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και το Brexit, που αναμένεται να αλλάξει τη ζωή των Ευρωπαίων τους επόμενους μήνες, αν και όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας στο τέλος του χρόνου.

Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ των Δελφών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όχι μόνο τους ειδικούς και τους αναλυτές, αλλά και τους ανθρώπους που διαμορφώνουν την πολιτική, στην Ευρώπη και αλλού.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτον τελικό του Ντουμπάι Όπεν ο Τσιτσιπάς
Επόμενο άρθροΗ Δρόσω από τις Άγριες Μέλισσες έκοψε τα μαλλιά της κοντό καρέ