Στο λιμάνι της Κέρκυρας αναμένεται να καταπλεύσει γύρω στις 11:00 το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, με 1572 επιβάτες, από διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίοι αναμένεται να αποβιβαστούν κανονικά, καθώς δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει συμπτώματα γρίπης και δεν έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας ή το υπουργείο Ναυτιλίας για καραντίνα.

Ωστόσο, αναμένεται σχετική οδηγία του ΕΟΔΥ προς τις λιμενικές αρχές.

Στο πλοίο υπάρχει γιατρός ο οποίος έχει διαβεβαιώσει ότι μέχρι στιγμής δεν νοσεί κανένας και ο συναγερμός τέθηκε όταν βρετανικό δημοσίευμα έκανε λόγο για την ύπαρξη κρούσματος στο πλοίο.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε όταν οι αυστριακές αρχές ενημέρωσαν την εταιρεία MSC ότι Αυστριακός υπήκοος ο οποίος είχε ταξιδέψει με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο από 17 έως 28 Φεβρουαρίου εξετάστηκε στις 3 Μαρτίου, και βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

Ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω της βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβαση από την κρουαζιέρα του στη Γένοβα της Ιταλίας.

To MSC Opera έφθασε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά και ενημέρωσε για το θέμα τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να παραμείνουν προληπτικά στο πλοίο εν αναμονή της καθοδήγησης των τοπικών αρχών. Έχει επίσης καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης και Ρόδου.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρεπορτάζ Γ. Ανδριώτης.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕμπρηστικός μηχανισμός σε πολυκατοικία που διαμένει ο Θ.Τζήμερος
Επόμενο άρθροΣε κατάσταση συναγερμού τρεις νομοί