Με κάθε μέσο συρρέουν πρόσφυγες και μετανάστες στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Απετράπη η είσοδος 4.500 ανθρώπων σύμφωνα με τις αρχές .

Από την ελληνική πλευρά  στρατός και αστυνομία υψώνουν τείχος αποτροπής στα σύνορα. Περίπολα με καταδρομείς και μονάδες του Πεζικού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του ποταμού και ελέγχουν επί 24ώρου βάσεως κάθε πιθανό σημείο διελεύσεως

Σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας του ακριτικού Έβρου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως θα επισκεφθεί νηπιαγωγεία, σχολεία όλων των βαθμίδων, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την άμεση δημιουργία κλειστής δομής στις Σέρρες, στην οποία θα μεταφερθούν όλοι όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τις κλειστές δομές στα νησιά ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η συζήτηση θα αρχίσει πάλι την επόμενη εβδομάδα και περιμένει τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στα θαλάσσια σύνορα οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στο Αιγαίο πέλαγος σε συνδυασμό με την  εντεινόμενη επιτήρηση από τις δυνάμεις του Λιμενικού  και της FRΟΝΤΕΧ φαίνεται  ότι  αποτρέπουν  μέχρι στιγμής την έλευση μεταναστών  στα νησιά του Β. Ανατολικού Αιγαίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση:

Έβρος: Αποκρούουν τις απόπειρες εισβολής οι αρχές – Μαρτυρίες για οργανωμένο τουρκικό σχέδιο (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το δέκατο κρούσμα – Νοσηλεύεται στην Πάτρα η γυναίκα
Επόμενο άρθροΑναπτύσσεται στις τουαλέτες αλλά δεν επιβιώνει μετά τον καθαρισμό με απολυμαντικό