Επιβεβαιώθηκαν σήμερα 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Συνολικά 66 το σύνολο των προσβληθέντων. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Είναι ο 66χρονος που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και ήταν το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού από την ομάδα εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, στην οποία μολύνθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μετά τη γνωστοποίηση του πρώτου κρούσματος στην Εύβοια.

Πύργος: Ύποπτο κρούσμα-Δημοτική υπάλληλος στο νοσοκομείο του Ρίου

Υπάλληλος του δήμου Πύργου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ως ύποπτο κρούσμα και υποβλήθηκε εξετάσεις. Το πρωί της Κυριακής αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι και ένας γιατρός του Νοσοκομείου Πύργου. Άλλοι πέντε εργαζόμενοι του νοσοκομείου που ήρθαν σε επαφή μαζί του τέθηκαν σε κατ’οίκον περιορισμό.

Το πρωί στις 10:00 αναμένεται να γίνει και ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή των δημάρχων των νομών που έχουν πληγεί καθώς και υγειονομικών παραγόντων για την εκτίμηση της κατάστασης.

Γιάννενα-κορονοϊός: Επέστρεψαν οι 50 εκδρομείς από το Ισραήλ

Επέστρεψαν στα Γιάννενα οι 50 εκδρομείς από το Ισραήλ. Όπως είπαν είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Θα παραμείνουν ωστόσο σε καραντίνα 14 ημέρων στα σπίτια τους. Το ΚΑΠΗ στην Ανατολή από όπου οργανώθηκε η εκδρομή θα κλείσει για μια εβδομάδα, ενώ θα γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους φιλοξενίας παιδιών προσχολικής ηλικίας. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ζήτησε προσοχή στις μετακινήσεις, ενώ ματαιώθηκε η συμμετοχή σε συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο φια το Μάιο στην Κωνσταντινούπολη.

Την Κυριακή θα γίνουν ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες και τη Δευτέρα θα συγκεκριμενοποιηθούν οικονομικά μέτρα για τις πληττόμενες περιοχές.

Από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Σ. Αγορογιάννη, Μ. Λαγιου, Σ. Αργύρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜούρεσι: Χειροβομβίδες και φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν σε σπίτι
Επόμενο άρθροΑλμυρός: Συνελήφθη γιατί δεν κατέβαλε διατροφή στην εν διαστάσει σύζυγό του