Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό, «μας θέτει σε δύο σοβαρότατες προκλήσεις, την προστασία πληθυσμού ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και στις οικονομικές επιπτώσεις».

Επίσης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του συστήματος υγείας των κρατών μελών και στις προτάσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Ε.Ε.

Γίνεται προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο εξασφάλιση και διανομή υγειονομικού υγειονομικού υλικού (μάσκες αναπνευστήρες, κλπ).

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι πρέπει να ελέγξουμε την επέκταση της επιδημίας και να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους, να γίνεται αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής, καθώς και στην ισχυρή σύσταση για αποφυγή κάθε συγχρωτισμού ειδικά για ευπαθείς ομάδες

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Πέτσας και σχολίασε πως «το 2020 θα είναι μία διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε», αναφερόμενος στις σοβαρές δημοσιονομικές επιπτώσεις, την ευελιξία που απαιτείται σε έκτακτες περιπτώσεις, ενώ αναφέρθηκε σε δέσμη μέτρων, όπως τα οικονομικά μέτρα αναστολή πληρωμής δόσεων, η εξ αποστάσεως παροχή εργασίας. Τόνισε πως απαιτείται συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις 16 Μαρτίου στο Eurogroup, θα αξιολογηθεί η κατάσταση για στήριξη της οικονομίας και την προστασία της απασχόλησης

Iδιαίτερα αναφέρθηκε στην ΠΝΠ  που προβλέπει άδεια ειδικού σκoπού με πλήρεις αποδοχές για τον ένα γονέα, εκτός από την κανονική, ευέλικτο ωράριο εργασίας, ενώ δήλωσε ότι ενισχύθηκε με 15εκ ευρώ ο προϋπολογισμός του Υπ. Υγείας.

Aκολούθως ο κ. Πέτσας έκανε ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού για το θέμα που δημιουργήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας και ανθρωπισμού από την Τουρκία.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑναστολή δραστηριοτήτων ΕΡΤ με παρουσία κοινού
Επόμενο άρθροΓ. Δάικος-ΕΚΠΑ: Κλείσαμε την κατάλληλη στιγμή τα σχολεία (video)