Έκλεισαν τα σχολεία διότι ελπίζουμε ότι θα έχει ένα όφελος ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι θα έχουμε το ίδιο όφελος όπως γίνεται στη γρίπη, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Δάικος, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Επίσης, πρόσθεσε ότι μάλλον θα δοθεί παράταση αν το επόμενο διάστημα είναι υψηλός ο δείκτης μεταδοτικότητας.

«Θα γίνουν εκτιμήσεις στην πορεία. Εάν παραμένει υψηλός ο συντελεστής μεταδοτικότητας, έχει βρεθεί πως για να επιτευχθεί αποτέλεσμα πρέπει να υπάρχει παρατεταμένο κλείσιμο μέχρι και 8 εβδομάδες», σημείωσε.

«Με τη γρίπη έχουμε 200.000-300.000 θανάτους ετησίως κατά μέσο όρο, με την εποχική γρίπη η θνητότητα είναι στο 0,1% στην περίπτωση του κορονοϊού φαίνεται να είναι υψηλότερη. Εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,5%-0,7%. Η ανησυχία οφείλεται στο ότι υπάρχει επίνοσος πληθυσμός και θα νοσήσει μεγάλο τμήμα» συμπλήρωσε.

Στην Ελλάδα ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε την εξέλιξη με την Ιταλία, σημείωσε ο κ. Δάικος διευκρινίζοντας πως παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. «Λαμβάνουμε μέτρα και ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε τέτοια έκταση», είπε.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈκτακτα μέτρα και ρυθμίσεις με ΠΝΠ για τον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΆμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των διαβητικών από τον κορωνοϊό στον εργασιακό χώρο