Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος, και στη χώρα μας, με τα κρούσματα και τα θύματα του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα έχουμε πλέον στο σύνολο 331 ασθενείς με κορονοϊό, καθώς προστέθηκαν 103 άλλα κρούσματα. Αναλυτικά, χθες υπήρξαν 49 νέα κρούσματα, ενώ υπήρξαν και 54 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 51 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο και περίπου 4.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Ο κ. Τσιόδρας πάντως σημείωσε ότι δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και τόνισε πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες.

Στην Καστοριά ανακοινώθηκαν σήμερα 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ ήδη μετρούν δύο νεκρούς. Μεταξύ των κρουσμάτων 2 γιατροί 3 νοσηλεύτριες, μία διοικητική υπάλληλος ενώ επισημαίνουν ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με το 1/3 του προσωπικού γεγονός που κάνει αδύνατο την υποδοχή περιστατικών, καθώς έκλεισαν το μικροβιολογικό και τα εξωτερικά ιατρεία. Αποφασίστηκε να ζητηθεί βοήθεια από την κυβέρνηση και να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζομένους, ώστε να είναι απόλυτα σίγουροι για . Την ίδια ώρα οι φορείς ζητούν να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καστοριά.

Νέα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων προβλέπουν, τη διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Τη διακοπή της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες καθώς και την απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και απλών πλοιων στα ελληνικά λιμάνια και η διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων  με την Ισπανία. Επίσης αποφασίσθηκε η επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα, ενώ θα προστεθούν άλλα 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135.

Από σήμερα εξάλλου θα υπάρχει έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ. Στο πλαίσιο αυτό, τα 10 τετραγωνικά μέτρα θα αντιστοιχούν σε ένα άτομο για να κάνει τις αγορές του.

Με γάντια που θα προμηθεύονται από τους πάγκους των παραγωγών θα μπορούν να ψωνίζουν οι καταναλωτές σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής.

Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος επικοινωνίας και συναλλαγής τις ΔΟΥ, τα Τελωνεία και τα υποκαταστήματα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Η προσέλευση του κοινού περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο. Οι συναλλασσόμενοι θα διατυπώνουν τα αιτήματά τους τηλεφωνικά ή μέσω email και όλα τα έγγραφα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, ενώ οι επισκέψεις στην κάθε υπηρεσία θα γίνονται μόνο μέσω ραντεβού. Μέσω ραντεβού από σήμερα και οι επισκέψεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Επιπλέον μέτρα για την προστασία εργαζομένων και πελατών και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Θα τηρηθεί ο κανόνας των 10 τετραγωνικών για κάθε πελάτη στα καταστήματα των ΕΛΤΑ με μέγιστο αριθμό πελατών σε αναμονή τα τρία άτομα. Οι παραδόσεις συστημένων δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτηρίου του παραλήπτη, σε ανοικτό χώρο, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ για την υπογραφή θα χρησιμοποιείται στυλό του παραλήπτη.

Μια νέα γραμμή υποστήριξης για θέματα κορονοϊού εγκαινιάζουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η περιφέρεια Αττικής. Το νούμερο που θα ενεργοποιηθεί από τη μία το μεσημέρι είναι το 214 214 2000.

Εν τω μεταξύ, οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο, ζήτησε χθες από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Πρωθυπουργός. Το θέμα θα εξεταστεί στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Τρέχει και δε φτάνει» ο Ερντογάν – μπροστά στην κατάρρευση λίρας και οικονομίας
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Γιαγιάδες τραγουδούν από το μπαλκόνι «ο χάρος βγήκε παγανιά» (βίντεο)