Καταγγελία του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, πως ο αδερφός του ήρθε στην Ελλάδα από τις Η.Π.Α και δεν ελέγχθηκε από κανέναν, αλλά ούτε και ενημερώθηκε για την καραντίνα που ισχύει στη χώρα.

Ο κ. Μπέος, μάλιστα, έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση δημοσίευσης που έκανε ο Δήμαρχος Βόλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Δυστυχώς η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων από πλευράς ορισμένων κρατικών υπαλλήλων θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της γιγαντιαίας προσπάθειας που καταβάλλεται στη χώρα μας προκειμένου να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές συνέπειες από τον κορωνοϊό στην χώρα μας.

Σχετικά ενημέρωσα με επιστολή μου τον φίλο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, θέτοντας του υπόψη την περίπτωση του αδερφού μου, που ήρθε χθες μέσω Κωνσταντινούπολης (!) από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, χωρίς όχι απλώς να τον ελέγξει κανείς, αλλά χωρίς καν να τον ενημερώσουν για τα μέτρα που ισχύουν και θα έπρεπε να τηρήσει.

Βεβαίως και με δική μου προτροπή ό,τι έπρεπε να κάνει για την προστασία και τη δική του και κυρίως της Δημόσιας Υγείας το κάνει, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν «τρύπες» στο δίχτυ ασφαλείας που απλώνεται στη χώρα παραμένει. Και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, καθώς είναι πιθανόν η προσωπική αυτή περίπτωση να μην είναι μεμονωμένη. Στην κρίσιμη αυτή φάση της πανδημίας δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και αμέλεια από κανένα.

Απαιτείται σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πλήρης συμμόρφωση στα μέτρα της Πολιτείας».

Προηγούμενο άρθροΕφαρμογή για την καταγραφή εξάπλωσης του κορωνοϊoυ σχεδίασε το ΕΚΠΑ
Επόμενο άρθροΘετικοί στον κορωνοϊό τρεις εργαζόμενοι στο «Αγία Όλγα»