Συνεχίζεται εντατικά η μάχη κατά της εξάπλωσης του επικίνδυνου κορονοϊού. Οι θάνατοι στη χώρα μας ανέρχονται σε 5 και τα κρούσματα σε 387, ενώ 11 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Τα επικίνδυνα απροσδιόριστης πηγής κρούσματα, έφτασαν στα 60, ενώ 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Από τα κρούσματα 11 είναι κάτω των 18 ετών, 59 ασθενείς είναι 18-39 ετών, 132 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-64 ετών και οι υπόλοιποι είναι άνω των 65 ετών.

Σε καραντίνα 7 ημερών έχουν τεθεί 21 υγειονομικοί στην κλινική ΩΡΛ του Ιπποκράτειου στην Αθήνα, καθώς ένας γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό. Θετικός και γιατρός στο νοσοκομείο της Καλαμάτας ο οποίος τέθηκε σε απομόνωση.

Σήμερα θα τεθεί σε λειτουργία υπηρεσία τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να παρέχονται συμβουλές στους πολίτες μέσω βιντεοκλήσης. Ήδη υπάρχει σχετική υπηρεσία σε λειτουργία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στον Βόλο, ανακοινώθηκε χθες. Πρόκειται για έναν 22χρονο που απ’ το περασμένο Σάββατο νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Σε καραντίνα παραμένουν οι 90 κάτοικοι των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά του δήμου Βοΐου Κοζάνης. Χθες έφτασε το πρώτο δρομολόγιο του δήμου με φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ οι κάτοικοι έχουν απευθείας τηλεφωνική επαφή με γιατρό, ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό.

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη με τη διασπορά των κρουσμάτων στη χώρα μας και στον κόσμο.


Τον χάρτη ανέπτυξε και ενημερώνει με επίσημα στοιχεία η ομάδα του iMEdD Lab

Στον παρακάτω χάρτ, που τροφοδοτείται με στοιχεία από τον ΠΟΥ, φαίνεται η κατάσταση σε όλο τον κόσμο.

Από σήμερα κλείνουν τα σύνορα, για πολίτες τρίτων χωρών ενώ σε καραντίνα 14 ημερών μπαίνουν όσοι έρχονται από το εξωτερικό.

Στην πρεσβεία της Κίνας, όπου θα παραδοθεί ποσότητα μασκών, προσφορά της κινεζικής κοινότητας, θα βρίσκεται στις 11.00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στις 13:30, ο κ. Κικίλιας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθούν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και το Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας.

Σε λειτουργία Κέντρο Ιχνηλάτησης στη ΓΑΔΑ

Πέρα από τα κρούσματα της επικίνδυνου ιού καθημερινά είναι και τα κρούσματα παραβάσεων των οδηγιών για την ανάσχεση της εξάπλωσής του. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 26 συλλήψεις ανεβάζοντας τον σχετικό αριθμό σε 143. Στην Αθήνα οι παραβάσεις φαίνεται να μειώνονται ωστόσο αυξάνονται στην επαρχία. Τελευταίο περιστατικό η σύλληψη ενός ιδιοκτήτη καφενείου από το Μεσαρά Κρήτης που καταδικάστηκε με αυτόφωρη διαδικασία με 18 μήνες, η οποία είναι η ελάχιστη ποινή, και τουλάχιστον 3.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ξεκίνησε χθες η λειτουργία κέντρου ιχνηλάτησης με 100 αστυνομικούς και πυροσβέστες οι οποίοι συνδράμουν τον ΕΟΔΥ λαμβάνοντας λίστες ατόμων που έχουν νοσήσει και διερευνούν τις επαφές τους.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕ. Βασιλάκης: «Η Aegean θα ανταπεξέλθει και στο έσχατο σενάριο των ‘’μη πτήσεων’’ λόγω κορωνοϊού»
Επόμενο άρθροΠώς ξεχωρίζουμε την αλλεργία από τον κορωνοϊό;