Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί και στην κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Θράκη που κηρύχθηκε σε καραντίνα ως τις 7 Απριλίου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 11 άτομα τις τελευταίες 6 ημέρες και σήμερα υπέκυψε και δεύτερο κρούσμα.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι στην κοινότητα Εχίνος τα κρούσματα είναι τέσσερα και είναι ηλικιωμένοι, ενώ διευκρίνισε πως το τελευταίο διάστημα επέστρεψαν από το εξωτερικό κάποιοι άνθρωποι γεγονός που βοήθησε στο να εκδηλωθούν κρούσματα στην κοινότητα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Χουβαρδάς θα υπάρχει γεωγραφικός αποκλεισμός για τους κατοίκους του Εχίνου που θα ορίσει η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για την τροφοδοσία, στην οποία θα συμβάλει ο δήμος Μύκης, και η Περιφέρεια. Ο κ. Χουβαρδάς ανέφερε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσουν για να ρυθμιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια της φροντίδας των κατοίκων για την τροφοδοσία τους και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Πρόσθεσε ότι σε καραντίνα τίθενται περίπου 3.000 άνθρωποι ανάμεσά τους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι αρκετοί και τους κάλεσε να παραμείνουν στο σπίτι τους για να μην υπάρξει διασπορά του ιού και σε άλλους ανθρώπους του Εχίνου.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣε επίπεδα ρεκόρ οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας – Καταγράφηκαν 3,28 εκατομμύρια
Επόμενο άρθροΚοινή επιστολή 9 ηγετών της ΕΕ-Ζητούν την έκδοση ευρω-ομολόγου