Προσιτές σύμφωνα με τους καταναλωτές είναι οι τιμές στη Βαρβάκειο αγορά όπου η κίνηση είναι μειωμένη, οι έλεγχοι εντατικοί και οι τηλεφωνικές παραγγελίες πληθαίνουν με τις τιμές από 5-7 ευρώ το κιλό για αρνί και κατσίκι. Στη Θεσσαλονίκη, οι αρτοποιοί μιλούν για έλλειψη μαγιάς ως πρώτη ύλη και για πτώση τζίρου κατά 30% καθώς τα σπιτικά εδέσματα φαίνεται να είναι «πρωταγωνιστές» των ημερών.

10% πιο φθηνό θα είναι το πασχαλινό τραπέζι φέτος, λόγω κορoνοϊού,σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα o υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Ωστόσο ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι υπάρχουν προϊόντα όπως το πορτοκάλι ή το μπρόκολο στα οποία έχουν σημειωθεί αυξήσεις, το ίδιο ισχύει και στα αντισηπτικά, δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο υφυπουργός είπε επίσης ότι η κατάσταση στην αγορά εξελίσσεται ομαλά, υπάρχει επάρκειά αγαθών και πως καθημερινά σημειώνονται 200 με 400 έλεγχοι.

Κατά 70% έχει μειωθεί η κίνηση στην Βαρβάκειο Αγορά, ενώ οι τηλεφωνικές παραγγελίες έχουν την πρωτοκαθεδρία και οι τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Η Αγορά θα είναι ανοιχτή και αύριο από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

«Σχεδόν ξεπουλήσαμε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης Σάββας Κεσίδης, τονίζοντας πως «αυτοί οι λίγοι καταναλωτές που περιμένουν πτώση τιμών στα αμνοερίφια, το πιο πιθανόν είναι ότι τελικά δεν θα φάνε». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραγγελίες αμνοεριφίων, αριθμητικά καταγράφονται περισσότερες κατά 50% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το αρνί να πρωταγωνιστεί έναντι του κατσικιού. «Η μέση τιμή τους κυμαίνεται σε 8-8,50 ευρώ/κιλό, στα περσινά επίπεδα», ανέφερε ο κ. Κεσίδης, επισημαίνοντας πως το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στην τιμή παραγωγού, «λόγω μεγάλης ζήτησης».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (ΣΕΠΙΚ) Άρης Ανδρεάδης, χαρακτήρισε «υποτυπώδη» τη σημερινή κίνηση, ανήμερα Μ. Πέμπτης, στο Καπάνι, επισημαίνοντας ότι ο τζίρος των 35 καταστημάτων που λειτουργούν (σε σύνολο 220, με τα 30 ξενοίκιαστα), καταγράφει μείωση άνω του 85%.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση, Νίκος Πιτσιακίδης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Απολαμβάνω τη ζωή στην Ελλάδα»
Επόμενο άρθρο«Αισθάνομαι οικογένειά μου τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του»