Αντιπαράθεση και σήμερα στη Βουλή για το θέμα με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων. Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου- σε επίκαιρη ερώτηση- ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυσε βολές στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι τα προγράμματα με τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης προστέθηκαν επί εποχής του. Την παραίτηση του υπουργού ζήτησε ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Για πολιτική αθλιότητα και υποκρισία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με την κατάργηση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης τονίζοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση συνολικά είχαν την πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα να άρουν την απόφασή τους, καθώς διαπίστωσαν ότι τα σχετικά προγράμματα δεν ήταν ποιοτικά. Επισήμανε μάλιστα, απαντώντας στις σχετικές παρατηρήσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ότι η κυβέρνηση ακολούθησε το θεσμικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης, τηρώντας απαρέγκλιτα τη διαφάνεια και κατήγγειλε προγράμματα κατάρτισης ανέργων επί ΣΥΡΙΖΑ, δεκάδων εκατομμυρίων. Σχολιάζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης την τοποθέτηση του υπουργού, τον κάλεσε να έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί, καθώς υπήρξε, όπως είπε, μία πατεντάτη αρπαχτή και εμπαιγμός των επιστημόνων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε την καταβολή -χωρίς προϋποθέσεις- του επιδόματος σε 150.000 αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης . Το θέμα προκάλεσε έντονη κριτική από πλευράς αντιπολίτευσης αλλά και οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέμπτη,23 Απριλίου,ταινίες στην TV.
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Ναυπλιώτου έκοψε αφέλειες