Αρνητικός με το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων, είναι ο Βολιώτης Παιδίατρος, Γιώργος Χαρίτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ.

Ο κ. Χαρίτος, ανέφερε πως είναι δύσκολο να ελέγξεις τα παιδιά που πηγαίνουν στο Δημοτικό και πόσο μάλλον, εκείνα των μικρότερων τάξεων, τα οποία δεν μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον κορωνοϊό.

Στο γεγονός πως είναι λάθος να συγκρίνει κανείς περιπτώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών με την Ελλάδα, στο θέμα της άρσης μέτρων και ειδικότερα στο θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων, αναφέρθηκε ο κ. Χαρίτος, λέγοντας πως παίζει ρόλο και η δομή της ελληνικής οικογένειας, η οποία διαφέρει αρκετά με εκείνη άλλων χωρών.

«Πολλοί γονείς μου λένε πως δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ακόμα κι αν ανοίξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτος, ενώ δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια πολλών γονέων για το ζήτημα.

Τέσσερα στα δέκα παιδιά που θα νοσήσουν με κορωνοϊό δεν θα εμφανίσουν πυρετό, σύμφωνα με τον Γιώργο Χαρίτο, με τον ίδιο να σημειώνει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα περισσότερα παιδιά είναι ασυμπτωματικά.

Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας κατά του κορωνοϊού από τα μικρά παιδιά, ο κ. Χαρίτος τόνισε πως το καλύτερο παράδειγμα είναι εκείνο της μίμησης, καθώς τα παιδιά έχουν την τάση να ακολουθούν τις καθημερινές συνήθειες των γονέων τους.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά μοριακό έλεγχο ανίχνευσης της COVID-19
Επόμενο άρθροALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. Ενημέρωση για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο τιτλοποίησης και μεταβίβασης απαιτήσεων