Η άδεια ειδικού σκοπού αφορά όλους τους γονείς ανεξαιρέτως και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως είναι σε ισχύ και η χορήγησή της θα επανακαθορίζεται με το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων. Επίσης, όπως είπε θα συνεχιστεί η χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς προέχει η υγεία των ανθρώπων αυτών.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η σταδιακή προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων -στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί- θα διευκολύνει όχι μόνο τους ίδιους τους υπαλλήλους για να μην είναι πολλοί εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο, αλλά και στην ασφαλή κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σημείωσε δε ότι οι διευθύνσεις προσωπικού των δημόσιων φορέων θα πρέπει να κατανείμουν τους υπαλλήλους ισάριθμα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε ότι οι συναλλαγές με το κοινό θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και θα ισχύει ότι ίσχυε και το προηγούμενο διάστημα, δηλ. ο πολίτης θα πηγαίνει στη δημόσια υπηρεσία κατόπιν ραντεβού.

Αναφερόμενος στην εξ αποστάσεως εργασία ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα τη νομοθετήσει και θα την παγιώσει στον δημόσιο τομέα, χωρίς ωστόσο -όπως διευκρίνισε- να υπάρξουν απολύσεις ή μειώσεις μισθών.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈρχονται δύσκολες μέρες για τη ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων με τα ναύλα να καταρρέουν
Επόμενο άρθροΟι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ: Υποχρεωτική μάσκα και ενισχυμένα δρομολόγια-Τι λέει ο ΟΣΥ (video)