Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 17:45

Εφόσον όλα εξελιχθούν βάσει των τωρινών δεδομένων, δηλαδή η εξάπλωση του κορωνοϊού παραμείνει υπό έλεγχο, οι ομάδες της Volley League επιστρέφουν στις προπονήσεις εντός του Μαΐου, προκειμένου η φετινή αγωνιστική περίοδος να ολοκληρωθεί στα γήπεδα.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των τηλεδιασκέψεων που είχε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π., Παντελής Ταρνατόρος, με την αθλητική ηγεσία και τους φορείς του ελληνικού βόλεϊ για το μέλλον του πρωταθλήματος. Χθες το πρωί (5/5) είχε επαφή με το προεδρείο του Π.Α.Σ.Α.Π., όπου ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών, Παναγιώτης Πελεκούδας, επιβεβαίωσε την πρόθεση να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να στεφθεί ο πρωταθλητής στον αγωνιστικό χώρο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Ταραντόρος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργο Καραμπέτσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. που είναι και μέλη του Ε.Ο.Δ.Υ., προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική έναρξης της προετοιμασίας των αθλητών.

Η θέληση και ο σχεδιασμός της Γ.Γ.Α., πάντοτε σύμφωνα με τις εξελίξεις, είναι να ξεκινήσει η προετοιμασία των επαγγελματικών ομάδων εντός του μηνός για προπονήσεις και ασκήσεις φυσικής κατάστασης των αθλητών που αγωνίζονται στις ομάδες της Volley League.

Ο σχεδιασμός προβλέπει προετοιμασία για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια αγώνες, με πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή. Ο γ.γ.Α. και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής εξέφρασαν τη θέληση για επιστροφή στην κανονικότητα, όχι μόνο του βόλεϊ αλλά του ελληνικού αθλητισμού εν γένει.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν ότι αν υπάρξουν νέα δεδομένα, με αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων, θα γίνει επιστροφή στο καθεστώς των περιορισμών. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ομάδες, αλλά και οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται οι αθλητές και τα μέλη των επαγγελματικών ομάδων, ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλειά τους αλλά και η αποτροπή μετάδοσης του covid-19.

Η Ε.Σ.Α.Π. αναμένει την απάντηση της F.I.V.B. και C.E.V. για την παράταση στις ημερομηνίες των συμβολαίων των ξένων αθλητών, ενώ εντός των ημερών θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 17:47

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο75η επέτειος της 9ης Μάη 1945 – Διαδικτυακή συζήτηση του ΕΣΔΟΓΕ
Επόμενο άρθροΑπολογία Ροδίτη για την υπόθεση Τοπαλούδη: “Όλα τα έκανε ο συγκατηγορούμενός μου” (video)