Επανεκκίνηση από Δευτέρα και στην εκπαίδευση, καθώς επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Το δυναμικό στις τάξεις δεν θα ξεπερνά τους 15 μαθητές, οι μάσκες θα είναι προαιρετικές, θα υπάρχουν παντού αντισηπτικά και θα γίνονται διαρκείς απολυμάνσεις ενώ στα διαλείμματα απαγορεύονται παιχνίδια με μπάλες.

Από τη Δευτέρα όλα θα είναι έτοιμα προκειμένου να επιστρέψουν άφοβα οι μαθητές στα σχολεία. Στα σχολικά κτήρια έχουν γίνει απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους, ενώ έχουν γίνει και απαραίτητες αλλαγές στις τάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Σε κάθε τάξη θα εισέρχονται μόνο 15 μαθητές, ενώ όλα τα λύκεια είναι ήδη εφοδιασμένα με αντισηπτικά. Η χρήση μάσκας παραμένει προαιρετική.
Οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών θα πρέπει να τηρούνται και στα διαλείμματα, κατά τη διάρκεια των οποίων απαγορεύονται τα ομαδικά αθλήματα.

Σε όλα τα σχολεία θα υπάρχει κλειστή αίθουσα ειδικού σκοπού σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή καθηγητής εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού.
Επίσης, ειδικό πρωτόκολλο θα τηρείται και στα σχολικά λεωφορεία, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται με τους μισούς μαθητές.

Για όσα παιδιά αδυνατούν να βρεθούν στα σχολεία θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, η επιστροφή στις τάξεις έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν φέτος στις 15 Ιουνίου.

Σχετική είδηση: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων-Οδηγίες του ΕΟΔΥ-Τι ισχύει για τις μετακινήσεις των μαθητών (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Συνελήφθη 30χρονος για κατοχή ποσότητας χασίς
Επόμενο άρθροΤραγωδία στην Κρήτη-Θανατηφόρο τροχαίο στη Γόρτυνα με έναν νεκρό και έξι τραυματίες