Την επέκταση των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της Αθήνας εξετάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλεισμό των οχημάτων σε 8 μεγάλους και μικρότερους δρόμους, στην Πλάκα και το Εμπορικό Τρίγωνο. Σε έκτακτη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πρότεινε επέκταση των πεζοδρομίων στην Πανεπιστημίου και την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος.

Τα πεζοδρόμια σχεδιάζεται να επεκταθούν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στην οδό Πανεπιστημίου θα υπάρξει διαπλάτυνση πεζοδρομίων σε 3 από τις 6 λωρίδες κυκλοφορίας, με ειδική πλέον λωρίδα για ποδηλάτες.

Το σχέδιο για τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας και την αλλαγή της όψης της πρωτεύουσας προβλέπει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων κατά 9 μέτρα σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου, όπου καταργείται η λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής, η οποία μεταφέρεται στην οδό Ακαδημίας.

Η Ηρώδου Αττικού, η Βασιλίσσης Όλγας, η Μητροπόλεως και η Αθηνάς, σύμφωνα με το σχέδιο, πεζοδρομούνται. Το έργο αφορά αναπλάσεις και δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Με την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας, αναμένεται να αποδοθούν στους πολίτες 10.000 τετραγωνικά μέτρα νέου κοινόχρηστου χώρου. Η μετατροπή της Ηρώδου Αττικού σε ελεύθερη από οχήματα οδό θα αποδώσει άλλα 5.000 τ.μ.

Η πρόταση του δημάρχου της Αθήνας περιλαμβάνει και προώθηση των μέσων μαζικής μεταφοράς με νέες λεωφορειολωρίδες.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ επιστροφή στις τάξεις εντάσσει τα παιδιά στη νέα πραγματικότητα
Επόμενο άρθροΜετράει αντίστροφα για την επιστροφή στη δράση ο Ζαμπά