Τη σιγουριά του ότι θα βρίσκεται στη ζώνη μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 εξέφρασε ο Μίλτος Τεντόγλου στην εκπομπή της ΕΡΤ, «SportNews», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι Τζαμαϊκανοί αντίπαλοί του θέλουν να τον… διαλύσουν.

«Είναι άλλο επίπεδο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μπορεί να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής ή Πρωταθλητής Ευρώπης, να κερδίζεις παντού, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι άλλος αγώνας, θέλει κάτι άλλο για να κερδίσεις και να επικρατήσεις εκεί πέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγώ δεν πήγα για να κερδίσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έβλεπα και τους αντιπάλους μου που ήταν πολύ καλοί και πήγαινα απλά για το μετάλλιο.

Η πεποίθηση για το χρυσό μετάλλιο μου εκείνη τη μέρα του τελικού. Θα είμαι σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι. Αλλά για την πρώτη θέση ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2021 στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες έλεγα μέσα μου ένα αλματάκι χρειάζεται για να νικήσω, ένα 8.25μ., θα ήταν χαζομάρα να μην το καταφέρω. Με νοιάζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες να είμαι ακόμη καλύτερα, στόχος μου το χρυσό μετάλλιο».

Για την δίψα των αντιπάλων του να νικήσουν: «Έχουν όλοι την δίψα. Ειδικά οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν φέτος, γιατί πέρσι σε κάθε αγώνα πάντα ήταν πρώτος ένας Τζαμαϊκανός και πήγαινα εγώ τελευταία προσπάθεια και τους κέρδιζα. Πιστεύω θα με φάνε, είναι ενοχλητικό να χάνεις στην τελευταία προσπάθεια».

 

Για το βλέμμα του όταν είναι πιεσμένος: «Δεν μου αρέσει να είμαι για τα δύσκολα, προτιμώ να πηγαίνω στο πρώτο άλμα να κάνω κάτι καλό και να λέω κερδίσαμε από τώρα και να μην έχεις την πίεση. Στους αγώνες στο Τόκιο και στη Βουδαπέστη ήμουν στην τσίτα για μία ώρα. Μετά για πολλές ώρες μετά τον αγώνα είμαι σαν πεθαμένος, γι’ αυτό δεν χαμογελάω, δεν έχω ενέργεια ούτε να χαρώ, όλες οι αισθήσεις μου είναι πεθαμένες».

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ επιστήμη ερευνά αυτήν την αλλαγή με την Αφροδίτη, δίνουμε χρόνο, θα έρθουν καλύτερες ημέρες
Επόμενο άρθροWood: Τα «ψιλά γράμματα» της ανάκαμψης της Ελλάδας, τι δεν λένε οι αριθμοί