Έκρυψαν σε απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ποσότητα ηρωίνης που σκόπευαν να τη διακινήσουν από την Αθήνα στον Βόλο. Πρόκειται για έναν 41χρονο, έναν 67χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 10 Μαΐου, στην Εθνική Οδό από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, την ηρωίνη την κρυμμένη στον πρωκτό τους.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι δύο άνδρες μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος συνεργός τους, ένας 64χρονος, στον σταθμό Υπεραστικών ΚΤΕΛ Βόλου, απ’ όπου μετέβησαν σε περιοχή της Αττικής και προμηθεύτηκαν ποσότητας ηρωίνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της. Συνελήφθη και ο 64χρονος, ο οποίο θεωρείται ο «εγκέφαλος» της επιχείρησης.

Κατά την επιστροφή τους, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε ταξί στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 99,75 γραμμαρίων, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Οι τρεις άνδρες ετοιμάζονταν να διακινήσουν περίπου 500 δόσεις ηρωίνης στους τοξικομανείς του Βόλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα ναρκωτικό δισκίο και 2,5 διαδερμικά έμπλαστρα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και θα απολογηθούν, σήμερα, Τρίτη, στον ανακριτή.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα στον Βόλο
Επόμενο άρθροΔιπλωματικό μπρα ντε φερ Cosco-κυβέρνησης για προβλήτα IV και ναυπηγείο στο Πέραμα