«Το τοπίο στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει θολό, αλλά εμείς πρέπει να προχωρήσουμε σε ενέργειες για τον τουρισμό για να είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ,  ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης

Εν αναμονή τελικών συστάσεων-οδηγιών από Βρυξέλλες  η πρόταση της Αθήνας  για τον τουρισμό μιλάει για δίκαιη μεταχείριση, όχι καραντίνα στην επιστροφή των ταξιδιωτών, τέστ 3 ημέρες πριν από το ταξίδι,  ταυτόχρονη έναρξη μεταφορών και όχι κενές θέσεις στα αεροσκάφη, «πυρήνας -προτάσεων κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ, που κρίνονται ρεαλιστικές», όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Ειδικά σε πτήση με μεγάλη πληρότητα η χρήση μάσκας κρίνεται υποχρεωτική», πρόσθεσε.

Από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν οι μετακινήσεις για την Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, και όπως ανέφερε ο υφυπουργός,  τα στοιχεία δείχνουν ομαλή κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά την αύξηση σε ποσοστό  131% στην κίνηση.

Ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους και επισήμανε ότι είναι εκπληκτική η συμμόρφωση των επιβατών για αποφυγή  συγχρωτισμού.

Αναφορικά με την «ισορροπία υγείας-οικονομίας», ο υφυπουργός ανέφερε τέλος, ότι μέχρι στιγμής τα μεταφορικά δεδομένα δεν δείχνουν ότι η πληρότητα θα υπερβαίνει το 50%.

Πηγή: ΕΡΤ-1

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Α. Χαρίτσης στην ΕΡΤ για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας (video)
Επόμενο άρθροΣτα νησιά από 25 Μαΐου – Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες