Η αποτελεσματικότητα διεθνών δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η «Επιχείρηση Ειρήνη», βρίσκεται στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Στην τηλεδιάσκεψη, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μισέλ θα συζητήσουν και για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με έμφαση στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και για την τουρκική προκλητικότητα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, με αιχμή την τουρκική προκλητικότητα και έμφαση στον συντονισμό τους εν όψει και των χωριστών τηλεδιασκέψεων που θα έχουν αμφότεροι με τον Σαρλ Μισέλ και τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

Στ. Πέτσας: «Δεν εξετάζεται γενικευμένο lockdown»

Εστιάζοντας στα ζητήματα της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι δεν εξετάζεται κανένα γενικευμένο lock down.

«Εξετάζουμε τη λήψη μέτρων σε τοπικό γεωγραφικό επίπεδο, είτε αυτό έχει να κάνει με περιοχές της χώρας μας, είτε με εισαγόμενα κρούσματα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τους ειδικούς πάντα δίπλα μας και ακολουθώντας τις συμβουλές τους», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας έδωσε απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον καλεί να καταθέσει το ποσό που έλαβε κάθε μέσο στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» και στη συνέχεια να παραιτηθεί…».

«Δεν υπήρχε καμία πολιτική σκοπιμότητα στα μέσα τα οποία συμμετείχαν σε αυτήν την καμπάνια», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Σε λίγο περιμένουμε να ζητήσουν άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού του Τζήλου»
Επόμενο άρθρο«”Ορισμός” μπόνους για τον ΠΑΟΚ»