Στη δίνη των ρευστοποιήσεων στις διεθνείς αγορές βρίσκεται η Αθήνα, ύστερα απο τις αντιδράσεις των αγορών απέναντι στις ανακοινώσεις της FED. H χθεσινή οπτική που έδωσε ο προέδρος Powell της FED, ότι η ανάκαμψη θα πάρει καιρό δημιούργησε ανησυχίες, αλλά έδωσε και τις αφορμές να προχωρήσουν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν πτώση πάνω απο 2% ενω προηγουμένως και οι Ασιατικές αγορές αντέδρασαν έντονα αρνητικά.

Η ελληνική αγορά βεβαίως, χθες, είχε ήδη αντιδράσει με ρευστοποιήσεις – πάνω απο 2% – οι οποίες έβγαλαν εκτός τους γρήγορους “παίκτες”, τον “αέρα” αλλά και όλους όσοι διέθεταν αντίθετες θέσεις στα παράγωγα.

Εν τω μεταξύ σήμερα στο Eurogroup αναμένεται να δοθεί η έγκριση απο την Ευρώπη προκειμένου να δοθούν στην Ελλάδα 748 εκατ. ευρώ – τα οποία προέρχονται απο τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές κεντρικές Τράπεζες.

Βουτιά 2,17%

Η ελληνική αγορά στο άνοιγμα καταγράφει βουτιά πάνω απο 2,17% με τον Γενικό Δείκτη στις 647 μονάδες με τζίρο 4, 6 εκατ. ευρώ στα πρώτα πέντε λεπτά γεγονός που σημαίνει ότι βγαίνουν και αγοραστές εξ ου και η αγορά πήρε αμέσως πίσω ορισμένες απώλειες καθώς ξεκίνησε με πτώση 2,4%.

Βουτιά 4,8% για την μετοχή της Eurobank στα 0,3908 ευρώ με 1 εκατ. μετοχές. Βουτιά 5% για την Ελλάκτωρ στα 1 ευρώ. Πτώση πάνω απο 3% στην Γεκ- Τέρνα στα 6,49 ευρώ. Πτώση πάνω απο 3% ο Μυτιληναίος στα 7,585 ευρώ. Πτώση 3,34% η ΔΕΗ στα 3,308 ευρώ. Βουτιά 6% η Εθνική στα 1,2645 ευρώ. Βουτιά πάνω απο 5% για την Πειραιώς και 4,7% για την Alpha bank στα 1,44 ευρώ και 0,6326 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Wall Street: Ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq – Έκλεισε πάνω από τις 10.000 μονάδες

Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και τον Αύγουστο

Πωλητήριο από την Apollo στο ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στη Χρ. Λαδά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή της εκφόρτωσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ ζητούν από τον εισαγγελέα Βόλου γιατί υπάρχουν υποψίες ότι το φορτίο είναι μολυσμένο με κορωνοϊό.
Επόμενο άρθροΝέα δεδομένα για την ΑΟΖ- Οι επόμενοι διπλωματικοί σταθμοί