«Αυτό το Σαββατοκύριακο επανεκκινούμε το ελληνικό καλοκαίρι, τον ελληνικό τουρισμό. Βάζουμε και πάλι μπροστά την πιο σημαντική παραγωγική μηχανή της χώρας. Δίνουμε τέλος με μεθοδικό και πειστικό τρόπο, στην αγωνία των 700 χιλιάδων εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Δίνουμε έμπρακτα και με συγκεκριμένα μέτρα απαντήσεις στην αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Κυρίως όμως δίνουμε πίσω σε εκατομμύρια τουρίστες το δικαίωμα στο ελληνικό καλοκαίρι» τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης από τη Σαντορίνη, σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως προέκταση του γενικότερου πλάνου της κυβέρνησης, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε τις κυριότερες από τις εξειδικευμένες πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Οι πρωτοβουλίες

-Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, «μια άνευ προηγουμένου ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού» όπως ανέφερε.

-Εναλλακτική τουριστική καμπάνια «Plastic-FreeSantorini» η οποία υλοποιείται μέσω της σύμπραξης του Υπουργείου Τουρισμού με το Δήμο Σαντορίνης, αλλά και με ιδιωτικούς φορείς όπως η Lidl Hellas και το Ίδρυμα Λασκαρίδη.

-Η ψηφιακή εφαρμογή VisitGreece, στην οποίαν έχουν όπως είπε «επενδυθεί ατελείωτες εργατοώρες προκειμένου να γίνει ο απόλυτος οδηγός, ο πιο πλούσιος σε πληροφορίες και ο πλέον εύχρηστος για κάθε φιλοξενούμενο».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙδού το άρθρο για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας! – Επιβεβαίωση Newsauto
Επόμενο άρθροΜεγάλος Περίπατος της Αθήνας- Αλλάζει όψη η Πανεπιστημίου (video)