Να αποφεύγουν τα πάρτι και τον συνωστισμό, κάλεσε τους πολίτες η Συντονίστρια Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Η κα. Παγώνη προειδοποίησε ότι «τα πράγματα ξεκινάνε να είναι δύσκολα», καθώς θα έρθουν αρκετοί τουρίστες στην Ελλάδα και ενδέχεται να υπάρξουν νέα κρούσματα κορονοϊού.

«Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις.
Αποφεύγουμε τα πάρτι, τον συνωστισμό στα σοκάκια των νησιών και όλα θα πάνε καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σωστούς τους ελέγχους με έξυπνα barcode. Εξήγησε ότι ο ταξιδιώτης, συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία, την πόλη από όπου ξεκινά, τον ενδιάμεσο σταθμό και το ξενοδοχείο στο οποίο θα φτάσει, διευκολύνει τον αλγόριθμο ώστε μετά να γίνουν τα τεστ και ο εντοπισμός για πιθανά κρούσματα.

«Είναι σημαντικό να δούμε τον τόπο προέλευσης γιατί υπάρχουν χώρες πολύ υψηλού κινδύνου», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Σε περίπτωση που εμφανίσει κάποιο μέλος μιας οικογένειας πυρετό, «δεν πάμε διακοπές, παραμένουμε σπίτι και παίρνουμε οδηγίες από τον γιατρό».

Αν κάποιος εμφανίσει πυρετό ενώ κάνει ήδη διακοπές, χρειάζεται να επικοινωνήσει αμέσως με τον τοπικό γιατρό ή το Κέντρο Υγείας. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα αντιμετώπισης, διαβεβαίωσε η κα. Παγώνη. Πρόσθεσε ότι ο ασθενής θα λάβει οδηγίες τηλεφωνικά από τον γιατρό και πρέπει να παραμείνει στο ξενοδοχείο.

Η Συντονίστρια Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς κάλεσε τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα, καθώς – όπως είπε – είναι όλοι ενημερωμένοι και ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν πιθανό κρούσμα.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ ΠΣΑΠ παρέδωσε ιατρικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Επόμενο άρθροΟ Βλάντο Στσεπάνοβιτς νέος προπονητής της Παρτιζάν