Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τη σύσκεψη και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

– η τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης
– υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις
– αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού ειδικά σε κλειστούς χώρους
– αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα

Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του: «Ο κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του μισού υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, για να καταλήξουν πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και πολυκαταστήματα, την οποία η κυβέρνηση χωρίς εξήγηση κατήργησε πριν μία εβδομάδα, πρέπει τελικά να είναι υποχρεωτική. Το αλαλούμ δυστυχώς συνεχίζεται», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σε πλήρη σύγχυση. Σήμερα εξέδωσαν ανακοίνωση για μέτρα που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. ‘Η δεν διαβάζουν ή δεν καταλαβαίνουν. Μάλλον συμβαίνουν και τα δύο» σχολίασε η ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λοιμωξιολόγοι από την πλευρά τους συστήνουν τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Επόμενο άρθροΈνταση έξω από την ΑΣΟΕΕ