H πρώτη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού φαίνεται πως είναι αυτή που ξέσπασε σήμερα Τετάρτη 22/7 στην Κορινθία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οικισμοί, μια κατασκήνωση και ένα ίδρυμα.

Ο πυκνός καπνός μεταφέρθηκε, εξαιτίας του δυνατού αέρα σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα πυκνό σύννεφο έφτασε έως το Ναύπλιο.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έως τη δύση του ηλίου συνέδραμαν έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Κλειστή παρέμεινε η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου – Επιδαύρου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά σε τρεις οικισμούς του τοπικού διαμερίσματος Ξυλοκέριζας. Οι περιοχές Δήμες, Καστράκι και Γαλατάκι εκκενώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι κατόπιν εντολής της Πυροσβεστική. Το ίδιο συνέβη αργότερα και με τους κατοίκους των οικισμών Αθίκια και Αλαμάνο που αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν.

Αργά το βράδυ η φωτιά βρισκόταν σε μικρή απόσταση από σπίτια ενώ τα μέτωπα δεν είχαν περιοριστεί.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από νωρίς στην περιοχή δημιουργήθηκαν πολλά μέτωπα, γεγονός που δυσκόλεψε ιδιαίτερα τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Πεταλίδι της Μεσσηνίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σε έλεγχο και η φωτιά στη δημοτική ενότητα Λασιώνος στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά στα όρια με το νομό Αχαΐας, όπου δεν απειλούνται κατοικίες.

Φωτιές εκδηλώθηκαν ακόμη στις Λοκρές Φθιώτιδας,στην περιοχή Φοίνικα Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο και σε δασική έκταση στην Χαιρώνεια Βοιωτίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέταγε μπουκάλια «σα χειροβομβίδες» εναντίον μου
Επόμενο άρθρο«H ΟΠΑΠ Αρένα αποτελεί την αφετηρία μίας πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασίας με προοπτική»