Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο μέτωπο των πυρκαγιών σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας. Με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο κατάσβεσης τους επιχειρούν εναέρια μέσα, τα οποία πραγματοποιούν διαβροχή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται δραστικά οι καύσεις σε όλη την περίμετρο της φωτιάς», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Εν τω μεταξύ, ένας 55χρονος άνδρας συνελήφθη για τη φωτιά στον Γραμματικό Ηλείας.

Ειδικότερα, στον Γραμματικό Ηλείας, όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 34 άτομα που συμμετέχουν σε πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ από αέρος συμβάλλουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι κάτοικοι του χωριού Χελιδόνι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο, ώστε αν χρειαστεί, να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν.

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη ενός 55χρονου για τη φωτιά στον Γραμματικό Ηλείας προχώρησαν στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης
εγκλημάτων εμπρησμού της Δυτικής Ελλάδας. Κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια και το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Μεγάλη είναι η καταστροφή στην Κορινθία. Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, σπίτια, αγροικίες, ελαιώνες και αιγοπρόβατα, έχουν γίνει στάχτη. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι 5 πυρόπληκτες κοινότητες του δήμου Κορινθίων.

Επίσης, οριοθετημένη είναι η φωτιά στα Μέθανα Τροιζηνίας, εξαιτίας της οποίας έμειναν χωρίς ρεύμα η Αίγινα και το Αγκίστρι.

Πηγή: ΕΡΤ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιδόματα με ένα κλικ από τον υπολογιστή
Επόμενο άρθροΝέο μέτωπο στην Ηλεία – Bιβλική καταστροφή στις Κεχριές (video)