Με NAVTEX που δεσμεύει θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο για την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά στις 10 και 11 Αυγούστου, απάντησε η Τουρκία. Χαρακτήρισε ανύπαρκτη τη Συμφωνία καθώς, όπως υποστηρίζει βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας και διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου Ελλάδα και Αίγυπτος επιχειρούν να σφετεριστούν τα δικαιώματα της Λιβύης.
Μια συμφωνία που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας που έχουμε δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη για εμάς είναι ανύπαρκτη, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και διαμήνυσε πως η πρόθεση της Τουρκίας είναι να συνεχίσει, πέρα από τις σεισμικές έρευνες, τις γεωτρήσεις, προκειμένου να υποστηρίξει τα δικαιώματα της.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία που μεταδόθηκε περί διακοπής των διερευνητικών επαφών από την τουρκική πλευρά. Αντιθέτως όπως μεταδίδει η Αριάνα Φερεντίνου είναι χαρακτηριστικό ότι στα δελτία ειδήσεων μετά την αντίδραση για την Ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία ακολούθησε η είδηση ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επερχόμενη έλευση στην Τουρκία της στρατιωτικής αντιπροσωπίας στο τέλος Αυγούστου ώστε να επαναληφθεί ο διάλογος. Επίσης δεν υπάρχει αντίδραση για τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων-Σκέψεις για νέα μέτρα (video)
Επόμενο άρθροΆνοιξαν οι ουρανοί στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης- Βροχές καταιγίδες και …καλές θάλασσες για σήμερα (video)