Σε ύψιστη επιφυλακή παραμένουν οι ένοπλες δυνάμεις με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα. To ερευνητικό σκάφος παραμένει εδώ και μια εβδομάδα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την Κυριακή, το «Oruc Reis» άλλαξε πορεία προς τα δυτικά, με χαμηλή ταχύτητα 4-5 κόμβων και συνοδεύεται από τον στολίσκο των Τούρκων. Στενή είναι η παρακολούθησή του από τις ελληνικές φρεγάτες.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα παρατείνει την παραμονή του «Yavuz», στο θαλάσσιο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. Η Λευκωσία απάντησε με αντί-Νavtex.

Η Τουρκία, μέσω Twitter, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι η φρεγάτα «Kemal Reis» είναι αξιόπλοη μετά το ναυτικό περιστατικό με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, κάνει αναρτήσεις για τη νέα αποστολή που έλαβε το πλοίο.

Το «Kemal Reis», όπως υποστηρίζουν, βρίσκεται δίπλα στο ερευνητικό «Barbaros», ανατολικά της Κύπρου.

Παράλληλα, τα Επιτελεία στέλνουν μηνύματα σε κυβερνήτες και πληρώματα των πολεμικών πλοίων του στόλου, για μεγάλη προσοχή και αυξημένα αντανακλαστικά.

Επτά παραβιάσεις του FIR Aθηνών από τουρκικά αεροσκάφη και δύο αερομαχίες ανάμεσα σε F16 σημειώθηκαν την Κυριακή.

Αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και κατασκοπείας CN-235, Μη Επανδρωμένο αεροσκάφος, ελικόπτερα ψάχνουν τα υποβρύχια «φαντάσματα» του Πολεμικού ναυτικού.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝικήτρια η Χάλεπ στο τουρνουά της Πράγας
Επόμενο άρθροΟι ενδεκάδες των δύο ομάδων