Βελτιώνεται πάλι από σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενισχύεται όμως και το μελτέμι στο Αιγαίο και κατά συνέπεια ο κίνδυνος πυρκαγιάς…

ΣΗΜΕΡΑ
Πολύ καλός θα είναι ο καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, οι βοριάδες στο Ιόνιο δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως ενισχύεται το μελτέμι που θα φτάνει τοπικά και τα 8 μποφόρ και θα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα αγγίξει σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές τους 34-36 βαθμούς τοπικά και τους 30-34 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ
Λιακάδα και ενισχυμένοι βοριάδες έως 6 μποφόρ τοπικά και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια και επίσης ενισχυμένοι βοριάδες 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία, σε άνοδο, έως 33 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ (ΣΑΒΒΑΤΟ)
Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές συννεφιές τις μεσημεριανές ώρες στα βορειοανατολικά, βοριάδες έως 7 μποφόρ τοπικά στο Κεντρικό και Ν. Αιγαίο και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά, όπου θα φτάσει και τους 36-37 βαθμούς τοπικά.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Την Κυριακή θα συνεχιστεί ο καλός καιρός, με λίγες μόνο τοπικές συννεφιές στα δυτικά και βόρεια το μεσημέρι – απόγευμα. Θα εξασθενήσει λίγο το μελτέμι στα 6 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Τη Δευτέρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα επικρατεί λίγη συννεφιά, με μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες στα ορεινά. Άνεμοι και θερμοκρασία δε θα αλλάξουν σημαντικά.

Την Τρίτη καλός θα παραμείνει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα βόρεια και στα υπόλοιπα ορεινά θα έχουμε λίγη συννεφιά με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες, οι βοριάδες θα εξασθενήσουν κι άλλο και δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ στα πελάγη και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

Λίγη συννεφιά με μπόρες ή καταιγίδες θα έχουμε και την Τετάρτη στα βορειοανατολικά και τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, ενώ θα ενισχυθούν λίγο οι βοριάδες και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στα βόρεια.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ πανδημία εκτόξευσε τα κέρδη της Alibaba
Επόμενο άρθροΔωρεάν οι μάσκες στα σχολεία – Ν.Κεραμέως: Στα διαλείμματα δεν θα φοριούνται