Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό θα αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, και η ανακοίνωση θα γίνει αύριο από την υπουργό Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν την 7η Σεπτεμβρίου για να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς, συνιστούν στους αδειούχους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους να αυτοπεριοριστούν για μια εβδομάδα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος τη επιτροπής του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε τώρα είναι καλύτερη από τα μέσα Αυγούστου.

Ο κ. Παρασκευής ανέφερε πως υπάρχει η σκέψη ότι αναμένοντας μία εβδομάδα μετά και την επιστροφή του κόσμου από τις άδειες, θα μειωθεί η μετάδοση στην κοινότητα.

Αν τυχόν υπάρχουν μεταδόσεις στα σχολεία, θα ληφθούν τοπικά μέτρα, και όσον αφορά τη λήψη μέτρων στα σχολεία υπάρχει βραχυπρόθεσμος στόχος, πρόσθεσε ο καθηγητής.

Είμαστε έτοιμοι για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Χαράλαμπος Γώγος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «χωρίς μάσκα, τη βάψαμε».

Όπως ανέφερε, εφόσον η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες, τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στην περίπτωση κρούσματος, θα κλείνει το τμήμα και όχι το σχολείο, διευκρίνισε.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒαρύ πένθος για τον Χρήστο Φερεντίνο – Πέθανε αγαπημένος ξάδελφός του
Επόμενο άρθροΤα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια στους νέους ασθενείς με COVID-19