Να χτίσουμε τείχος ανοσίας κάλεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, διευκρινίζοντας ότι το εμβόλιο θα αρχίσει να χορηγείται στις 15 Οκτωβρίου ενώ σήμερα ξεκινά η διαδικασία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Τέσσερα εκατομμύρια 200.000 εμβόλια κατά της γρίπης εξασφάλισε η χώρα και κατά προτεραιότητα πρέπει να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και τα άτομα με χρόνια νοσήματα, όπως διατρανώθηκε. Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, πήρε στη συνέχεια τον λόγο αναφερόμενη και στη σύγχυση αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Kikilias στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Σχετικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά, όπου υπήρξαν «διαφορετικές προσεγγίσεις», η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι ισχύουν οι ίδιες συστάσεις με τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες.

Εκτός από τα ανήλικα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, εμβολιάζονται τα υγιή όταν «στο περιβάλλον τους υπάρχει βρέφος κάτω των 6 μηνών η άλλο  άτομο αυξημένου κινδύνου το οποίο δεν μπορεί να εμβολιαστεί».

Προτεραιότητα στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, ζήτησε και η κυρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι οι προσδοκίες θέλουν να ξεπεράσει το 75% το ποσοστό εμβολιασμών στο υγειονομικό προσωπικό , ενώ παράλληλα αναμένονται ισχυρά δεδομένα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Νωρίτερα οι Πρόεδροι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Αττικής είχαν ζητήσει λελογισμένη ζήτηση του εμβολίου προειδοποιώντας ότι οι λίστες αναμονής στα φαρμακεία απειλούν διάθεση του εμβολίου σε άτομα που δεν το έχουν ανάγκη.

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Women4IT»: Δωρεάν ψηφιακή τεχνογνωσία και τεχνολογικές δεξιότητες σε 100 νέες γυναίκες
Επόμενο άρθροΡόδος: Μαχαίρωσαν αστυνομικό για μία θέση στάθμευσης