Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα πιστών σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε στους Μητροπολιτικούς Ναούς. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


Μετά από 49 ημέρες οι εκκλησίες θα ανοίξουν τις πύλες τους ανήμερα Χριστουγέννων και Θεοφανείων για περιορισμένο όμως αριθμό πιστών.

Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

«Σύμφωνα με πληροφορίες η εκκλησία εξετάζει το ενδεχόμενο να τελεστούν περισσότερες από μια λειτουργία Χριστούγεννα και Φώτα προκειμένου να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί».

Την ημέρα των Θεοφανείων, δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

 

Ιδιαίτερα ασφυκτική ήταν η πίεση που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα από μερίδα Ιεράρχών προς τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και προς την πολιτική ηγεσία.

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Κερκύρας έριξε τους τόνους. Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα στο νησί παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνος και όχι πένθιμα, όπως είχε προαναγγείλει ο Μητροπολίτης.

 

 

Η εκκλησία θα τοποθετηθεί επίσημα για τις ανακοινώσεις τις πολιτείας μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Γιάννης Ανδριώτης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ ΛεΜπρόν Τζέιμς αθλητής της χρονιάς για το «TIME»
Επόμενο άρθρο«Σοκαρισμένος από τις ανυπόστατες κατηγορίες»