Καταρτίζεται το σχέδιο «Ιπποκράτης» για την φύλαξη των εμβολίων από την Ελληνική Αστυνομία. Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν για την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης, αλλά και των κέντρων εμβολιασμού για τον covid 19. Την ίδια ώρα, θα επιστρατευτούν και τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της πυροσβεστικής, για την μεταφορά των εμβολίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι αστυνομικοί θα αναλάβουν την 24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων (7 στον αριθμό αρχικά και στη συνέχεια αναμένεται να αυξηθούν σε 14), όπου σε βαθιά κατάψυξη θα βρίσκονται τα εμβόλια για τον κορονοϊό μέχρι να πάνε στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, τα οποία και αυτά θα φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης αστυνομική συνοδεία με περιπολικά και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. των φορτηγών – ψυγείων που θα μεταφέρουν τα εμβόλια, από το αεροδρόμιο στις αποθήκες και μετά στα εμβολιαστικά κέντρα.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων, πιθανόν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με συνδέσμους από ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Στρατό, Λιμενικό το οποίο θα υποδέχεται τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορούν στον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά νομό και περιφέρεια, όπως επίσης από που και πότε θα γίνεται η διανομή.

Μεταφορές εμβολίων θα γίνουν από τα εναέρια μέσα ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής, καθώς και τα πλωτά του Λιμενικού. Συνδρομή στη μεταφορά των εμβολίων θα έχει και ο στρατός με πτητικά μέσα C-130 και  C-27 κυρίως στην νησιωτική χώρα.

Ο στρατός θα είναι σε ετοιμότητα για να παρέμβει ως φύλαξη – όπου χρειαστεί- σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης των εμβολίων.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροτεραιότητα στους δημοσιονομικούς ελέγχους που σχετίζονται με την πανδημία ζητά ο Α. Τσίπρας
Επόμενο άρθροΣυνάντηση αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ με τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη