Το πρόγραμμα «Πανεπιστήμιο 3ης Ηλικίας» έρχεται πιλοτικά στον Δήμο Σερρών και υλοποιείται τον Ιανουάριο 2021 σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «PeopleBehind».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Σερρών, η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και ο «PeopleBehind» συμμαχούν για τη δημιουργία σύγχρονων κοινωνιών όλων των ηλικιών. Μαζί με τους ηλικιωμένους μας φτιάχνουμε έναν κόσμο με μεγαλύτερη αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ γενεών και εντός αυτών, έναν κόσμο που δεν κάνει διακρίσεις, που δίνει ίσες ευκαιρίες, που δεν θεωρεί κανέναν άνθρωπο «δεύτερης κατηγορίας».
Όλα τα εργαστήρια από τον Οκτώβριο 2020 μέχρι τον Μάιο 2021 πραγματοποιούνται διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Τρίτης Ηλικίας.

Κατά την πιλοτική εφαρμογή οι κενές θέσεις θα είναι προκαθορισμένες για τα εργαστήρια, ενώ στα θεωρητικά μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν και περισσότερα άτομα. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και η μοναδική οικονομική επιβάρυνση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας είναι να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό των 20 ευρώ για την εγγραφή τους και την κατοχύρωση της θέσης τους, καθαρά και μόνο για τυπικούς λόγους.
Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να κάνουν άτομα άνω των 65 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι τάμπλετ ή υπολογιστής στο σπίτι και δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.
Αναλυτικότερα τα εργαστήρια του β’ κύκλου είναι: Ψυχική Ενδυνάμωση, Ευρωπαϊκή Ιστορία, Σωματική Άσκηση, ιστορία της Τέχνης, Δημιουργικό Θεατρικό Παιχνίδι.

Ενώ τα εργαστήρια, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον α΄κύκλο, ο οποίος ολοκληρώθηκε με επιτυχία ήταν : Φιλοσοφία, Ψηφιακή Ενδυνάμωση, Αγγλικά, Φιλαναγνωσία, Ιστορία και Αρχαία Τραγωδία, ενώ λόγω καραντίνας είχαν προστεθεί πέρυσι συνεδρίες Γυμναστικής και Ψυχικής Ενδυνάμωσης.
Σε πρώτη φάση τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά, ενώ στα μελλοντικά σχέδια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών είναι η δια ζώσης διδασκαλία τους.
Πληροφορίες για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και τα εργαστήρια θα βρείτε πατώντας στον σύνδεσμο.
https://www.peoplebehind.gr/panepistimio-tritis-ilikias

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροBoxing Day με πολλές προσφορές από το Pamestoixima.gr
Επόμενο άρθροΚΙΝΑΛ: «Η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»