Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου προσφεύγουν ο 35άχρονος Γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο και ο 52άχρονος ναυτικός, κατά των ενταλμάτων κράτησής τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία, αναμένεται να ασκήσουν την προσφυγή έως τις 30 Δεκεμβρίου, υποστηρίζοντας πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για την προσωρινή κράτησή τους.

Διατείνονται ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής, ότι δεν έχουν κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις για να φύγουν από τη χώρα δεν είναι ύποπτοι τελέσεως νεών πράξεων και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή εναλλακτικά με κατ΄οικον περιορισμό με βραχιολάκι με δικά τους έξοδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο κατηγορούμενοι επρόκειτο να μεταφερθούν χθες από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου μετήχθησαν και δακτυλοσκοπήθηκαν, στις φυλακές Ναυπλίου.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο απο το κινητό του 52άχρονου

Την ίδια ώρα αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της περιοχής μας η φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσιεύουν «Τα Νεα» που φέρεται να έχει τραβηχτεί από το κινητό τηλέφωνο του 52χρονου Έλληνα μάγειρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τη φωτογραφία ελληνικού πολεμικού πλοίου, είχε αποστείλει ο μάγειρας του επιβατικού πλοίου στον 35χρονο γενικό γραμματέα του τουρκικού προξενείου.

Το ντοκουμέντο έχει ενταχθεί στη δικογραφία της υπόθεσης και αναλύεται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό να διερευνηθεί το πλήρες εύρος της δράσης των δύο κατασκόπων.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυτοί οι Τούρκοι πέτυχαν τζακ ποτ: Βρήκαν στα χωράφια τους χρυσό… αξίας $6 δισ.
Επόμενο άρθροΖαχαράκη: Πρόθεσή μας να ανοίξουν τα δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου