Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παραλαμβάνει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer, 83.850 δόσεων, που θα κατανεμηθεί στα 5 αποθηκευτικά σημεία, ώστε να γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19. 

Την Τρίτη οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στα 5 νοσοκομεία της Αθήνας και ξεκινούν στα 4 νοσοκομεία της περιφέρειας (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας).

Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παρέλαβε 9.750 δόσεις του εμβολίου, όσες παρέλαβαν και τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, ανεξαρτήτως πληθυσμού της κάθε χώρας. Η αποθήκευσή τους έγινε σε κεντρικό σημείο στην Αττική σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης και από εκεί διανεμήθηκαν στα πέντε νοσοκομεία της Αττικής και σήμερα έγινε η διανομή στα 4 νοσοκομεία της περιφέρειας.

Μέχρι τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας εμβολιάστηκαν στα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας 471 άτομα. Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, το οποίο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆλλαξε ημέρα το ματς Λάρισα-Λαύριο
Επόμενο άρθροΈφοδος της ΕΚΑΜ στο σπίτι του «ταμπουρωμένου» στην Αγία Βαρβάρα (βίντεο)